Robert Lewandowski blev introduceret til Barcelona: ‘Det var en lang vej’

Selvom Robert Lewandowski allerede bar Barcelona-uniformen under pre-season-kampene i USA, fik Camp Nou-fans i dag (fredag) deres første chance for at møde deres mest blændende aktiv i transfervinduet.

Hele 57.300 Blaugrana-fans kom for at byde polakken velkommen, som takkede dem på catalansk: “Jeg er glad for at være her.” Angriberen, der kom over fra Bayern München efter en lang saga, fortsatte: “Stolt over at være Barcelona-spiller, det har været en lang vej at nå hertil. Jeg håber at kunne bringe dig mange mål på dette stadion og en masse glæde.”

Den polske angriber spillede som forberedelse med nummer 12-trøjen, men tog på græsset i Barcelona med nummer 9-trøjen overdraget til ham fra Memphis Depay. Ifølge præsident Juan Laporte er der tale om en beslutning, der udspringer af kommercielle og markedsføringsmæssige motiver. “Det er fantastisk at se så mange fans på stadion, det er meget specielt for mig,” sagde polakken. “Jeg er sikker på, at hver kamp på Camp Nou vil være magisk, og jeg håber, vi kan vinde titler.”

Ud over det nye nummer 9 var Laporte, der takkede Jordi Cruijff og Matteo Allmann for deres arbejde bag kulisserne, polakkens agent Finny Zahavi for hans rolle i at afslutte aftalen, samt Lewandowski selv: “Robert, jeg vil have at takke dig. for din indsats for at komme til Barcelona. Det var ikke let, men aftalen gik igennem, fordi du kun ville spille for Barca.”

Endelig på Camp Nou. Lewandowski og Laporte | Reuters
Robert Lewandowski, Barcelona-spiller
En kongelig velkomst. Lewandowski | Reuters

Derefter dukkede Lewandowski op på pressemødet, og i begyndelsen af ​​sine ord sagde han, at han “har svært ved at finde ordene til at beskrive spændingen. Jeg vil gerne vise mit talent på banen så hurtigt som muligt. Det er en udfordring for mig.” skal jeg presse de andre spillere med min erfaring, tænker jeg ikke kun på mig selv, men hele holdets evner, jeg har set mange ting i fodbold, og hvis jeg kan bruge det til at hjælpe med ord heller ikke bare evner, det vil jeg.”

“Jeg ved, at det ikke er de nemmeste dage for klubben,” sagde Lewandowski, “men da jeg talte med Laporte og så projektet, var det første skridt. Jeg ved, at fremtiden vil være lys, dette hold har et stort potentiale i min første samtale med Xavi forstod jeg, hvad han ville have af mig taktisk, jeg følte med det samme, at der var en god forbindelse.”

“Alder er bare et tal, det betyder ikke noget. Jeg har det godt og kan spille på højeste niveau. Det var ikke let at forlade Bayern München, men for mig og min familie var det den rigtige side. Real Madrid? Mig I Jeg er altid klar til at spille mod dem, de har haft en fantastisk sæson, og det bliver svært at slå dem.”

Leave a Comment